В меню Проекти- Училищни практики е качена информация за проекти, реализирани по време на дистанционното обучение в СУ"Васил Левски"

НАШАТА КОЛЕДА

На 19 декември 2019 година се проведе традиционният коледен благотворителен концерт на СУ „Васил Левски“. За девета поредна година той беше организиран от единадесетокласниците, които вложиха енергия и сърцата си за отличното му осъществяване.

В препълнената зала „Инж. Янко Янков“ гостите са насладиха на изпълненията на състави от града, както и на специалните гости DIA и приятели от Първа английска гимназия с техния духов оркестър. А базарът, отрупан с лакомства и красива коледна декорация, изцяло дело на учениците, изкушаваше малки и големи.

Щедростта на местните хора се потвърди и след края на концерта стана ясно, че събраната сума възлиза на 10000 лева. Това стана възможно и благодарение на даренията от Булекопак и Гебюдервайс. Своя принос дадоха и учениците от 10в клас, които през седмицата организираха базар в училището и събраха 410.70 лева.

Част от събраните средства ще отидат за изграждане на ръкохватки в сградата на училището за по-удобно придвижване на деца с двигателни проблеми. Останалата сума ще бъде разпределена между същите тези деца за подпомагане на тяхната рехабилитационна терапия.

Ръководството на СУ „Васил Левски“ и учениците от 11 клас благодарят на вскички хора с  големи сърца, които помогнаха да се случи това коледно чудо.

Още снимки

Споделете: